Поради духівника

Візитка матері Терези.

Плодом тиші є молитва,

Плодом молитви є віра,

Плодом віри є любов,

Плодом любові є служіння,

Плодом служіння є мир.

Тиша.

Найважливішою є тиша. Душі людей, які завжди моляться, це душі в яких панує глибока тиша. Не можемо перебувати в присутності Бога, якщо не знайдемо в собі тиші внутрішньої і зовнішньої. Ісус завжди чекає нас в тиші…В цій тиші нас слухає, в цій тиші промовляє до наших душ, в цій тиші чуємо Його голос. В тиші знаходимо нову силу і правдиву єдність. Бог любить тишу.Потрібно шукати Бога, але ми не знайдемо Його в галасі, в метушні. Подивімось, в якій глибокій тиші ростуть дерева, квіти, трава, ціла природа. В якій тиші переміщаються зорі, місяць і сонце… Людина потребує тиші. Це в тиші нагромаджуємо цю велику силу, яку потім використовуємо в діяльності, вкладаємо в найдрібніший щоденний обов’язок і найважчий життєвий досвід…Тиша дозволяє нам дивитись на все з іншої сторони. Чим більше отримаємо в нашій тихій молитві, тим більше зможемо дати іншим в нашаму чинному житті.

Молитва.

Молитва є просто розмовою з Богом. Він говорить до нас – ми слухаємо. Ми говорим до нього – Він слухає. Молитва це двосторонній процес – говоримо і слухаємо. Кохай молитву! Розбуди в собі потребу частої молитви напротязі дня і на цю молитву погодься. Якщо прагнеш молитися краще – молись часто. Молитва буде розширювати твоє серце, аж поки зможе помістити в собі цей Божий дар, яким є сам Бог. Проси і шукай, і твоє серце стане настільки великим, щоб Його прийняти і затримати, як свою власність. Щоб молитва була плідною, вона мусить йти з серця і доторкатись Божого Серця. Посвячуй на молитву хоча б півгодини вранці і годину ввечері. Можеш молитися працюючи. Праця не перешкоджає в молитві, а молитва не заважає в праці. Потрібно лише підняти наші думки до Бога. Мій секрет дуже простий. Молюсь і через молитву єднаюсь з Христом. Бо молитись до Нього, означає любити Його, а це означає виконувати Його волю… Для мене молитва – це єднання з волею Ісуса напротязі двадцяти чотирьох годин на добу. Ця єдність дозволяє мені жити для нього, через Нього і разом з Ним.

Віра.

Віра є даром Бога. Без неї не було б життя. Щоб плід -ною, гарною і цілковито відданою Богові була наша праця, вона має будуватись на вірі – вірі в Христа, який сказав : “ Я був голодним, був нагим, був хворим, був бездомним… а ви служили Мені “. Брак віри виникає з егоїзму і замилування власною самодостатністю. Віра має бути любов’ю що роздається. Любов і віра йдуть у парі, одна потребує другої. Життя переповнене вірою народжує любов, а життя переповнене любов’ю – служіння. Любов, щоб була правдивою і живою, мусить бути служінням… Я втратила б краще життя чим віру!

Любов.

Всі ми маємо стати свідками Божої любові. Співчуття і любов мають народитися в нашому серці, мусять випливати з нашої єдності з Христом. Любов до родини, до ближнього, любов до убогих є справжнім плодом цієї єдності. Не біймося! Бог любить нас слабких, грішних. Ти любов Божа, втіленна в життя. Кожен, хто з тобою зустрічається, повинен відійти від тебе переміненим, через цю зустріч має стати кращою людиною, має променіти Божою любов’ю. Щоб любов була правдивою, вона мусить турбувати, мусить боліти… Кажу моїм сестрам : “ Не любіть лише словами, любіть аж до болю. Ісус відчуває біль Своєї любові до нас – Він помер за нас. Сьогодні твоя і моя черга любитись взаємно так, як любить нас Ісус. Не бійтесь сказати Ісусові “так”. Відкрийте ваше серце на любов, якою Бог хоче вас обдарувати, Його любов до вас ніжна і повна опіки. Бог буде вас обдаровувати не для того, щоб ви затримали Його дари для себе, а для того, щоб ви ними ділились.

Служіння.

Мусимо бути переконаними, що служачи бідним, служимо Богові. Якщо хочемо, щоб вбогі побачили в нас Христа, мусимо спочатку побачити Христа в них. Кожна людина є для мене Христом, А оскільки є один Христос, ця особа є для мене єдиною на світі. Турбота про інших є початком святості. Будь добрим і повним милосердя. Нехай кожна людина, з якою зустрінешся, відійде від тебе кращою і щасливішою. Христос не питатиме, скільки ми вчинили, лише скільки любові ми вклали в те, що робили. Мусите давати те, що для вас важливе, мусите навчитись зречення, обійтись без чогось, що любите, щоб ваш дар мав вартість перед Богом.

Мир.

Якщо в нас немає миру, то це тому, що ми забули, що належимо один одному – що цей чоловік, ця жінка, ця дитина є моїм братом і сестрою. Мир починається з усмішки – усміхайся п’ять разів на день до когось, до кого не маєш охоти усміхатись – вчини це в ім’я миру. Нехай променіє від нас Божий мир, щоб ми могли запалити світло Христа, щоб ми в світі і в серцях людей змогли погасити ненависть.

Новини RSS

RSS Error: A feed could not be found at http://dyvensvit.org/feed/. A feed with an invalid mime type may fall victim to this error, or SimplePie was unable to auto-discover it.. Use force_feed() if you are certain this URL is a real feed.